GSD / GSE på LinkedIn

av karenska i samhällen, globalt

Senast jag sökte LinkedIn upp en grupp för folk som liksom jag är intresserad av hur global mjukvaruutveckling (GSD) team kan samarbeta effektivare. När jag hittade inte en, jag startade en. Tänk dig att gå med i Global Software Development (GSD) grupp på LinkedIn om detta ämne intresserar dig också!

Jag har ännu inte hittat en bra nyhetsläsare eller portal som samlar relevanta blogginlägg, frågor etc. på GSD heller. Om du känner till en (eller flera) kan du skicka det i LinkedIn grupp eller skicka ett meddelande till mig via e-post eller Twitter. Tack! (Så småningom, om ingen dyker upp, kanske kommer vi att bygga en ... "bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret")

24 mars - Ada Lovelace Day

av karenska i evenemang

Vilken jättebra idé: Den Ada Lovelace Day Collection

Exempelvis Här välskrivet hyllning till Anita Borg för att hedra evenemanget: Honoring Anita Borg om Ada Lovelace Day

språkbarriärer med globala team

av karenska i globala

Intressant skriva upp erfarenheter med språkbarriärer mellan globala team: http://janetgregory.blogspot.com/2009/03/communication-language-barriers.html - tack vare DianaOfPortland på Twitter.

delade resurser

av karenska i hänvisningar

Great post om Chris Sterling's Harmony med Agile och arkitektur "blogg om effekterna av" gemensamma resurser "(plus det verkar författaren och jag delar ett sällskapsdjur FÖRARGA om att hänvisa till personer som" resurser ", som om de vore utbytbara komponenter och inte unika människor)

boken: Thinking Verktyg för Scaling Lean och Agile

av karenska i hänvisningar

Ikväll jag hittade en recension av en intressant bok, via LinkedIn Agile CMMI grupp: Thinking Verktyg för Scaling Lean och Agile, av Craig Larman och Bas Vodde. Det händer på min önskelista.

Agile Team microblogs

av karenska i teknik

Som komplement till våra agile_teams Twitter microblog (agileteams redan vidtagits av någon som verkar vara inaktiv), i kväll upptäckte jag och gick identi.ca som agileteams. (Jag har också gått med sina lättrörliga gruppen) Nu söker spännande människor att följa! (Efterföljare välkomna, naturligtvis :) )

företagets karaktär

av karenska i hänvisningar

Idag hittade jag ett tankeväckande provocera och ganska lägligt Harvard Business Review artikeln, "The FRISTÄLLNING" via Bob Sutton, en av de svarande i det presenterade fallstudier. Om du är en av de första 25 kan klicka sig från hans blogginlägg, du också kan få en gratis PDF-version av HBR artikel.

Även om du är för sent för den fria artikeln göra kolla in hans "15 Things I Believe" i den vänstra sidofältet.

agile tweets

av karenska i nyheter, flexibla

se http://twittgroups.com/group/agile

kommande bok release

av karenska i nyheter, referenser

Jag planerar att kolla in nya affärer nya "Justera Ferret" efter sin release (notera: den inledande pris, bra till slutet av mars 2009, bara $ 12.30 inklusive frakt till USA). Jag kommer att lägga upp här när jag har granskat den. Jag kan också kolla in "Software Krav och Estimation" av samma författare (Swapna Kishore och Rajesh Naik).

mätning och smidighet

av karenska i verktyg, flexibla

Jag lärde mig den här veckan, tack vare ett LinkedIn anmälan om en kollega ändrade inställning, att Rally utveckling har nyligen köpt 6:e Sense Analytics. Jag är entusiastiska över de potentiella synergieffekter som kan komma från denna sammanslagning av flexibla och som light-som-möjligt mätning, och planerar att följa dem noga via Rally agile blogg.