(foto av karenska Smiley)(*) Här är vad som är nytt med mig:

  • Om dagligen mikro-tjänster på Twitter och identi.ca (förslag välkomna för intressant programvara teknologer att följa)
  • Nya inlägg om detta AgileTeams blogg
  • Min nyaste co-publikationer om FRAMÅT med Elizabeth, Qingfeng och Aldo
  • Jag leder ett globalt distribuerade team ABB forskare för att utvärdera potentiella mätbara fördelar från GSD (global mjukvaruutveckling) samarbetsverktyg.

Erfarenheten Sammanfattning

  • Affiliation: karenska Smiley är en "Principal Scientist" i Industrial Software Systems (ISS) program på ABB Corporate Research. Laget ligger på NC State University Centennial Campus i Research Triangle Park området North Carolina.
  • Områden Arbete: Under sina första sex år i ABB, hennes "ASPI" grupp fokuserade på att ge vägledning om företagsrelaterade målet driven kontinuerlig förbättring ABB affärsenheter i Amerika och i världen, med hjälp av flera modeller som inte är tillämpligt. Senaste nya riktlinjer för ISS omfatta krav teknik, programvara prestanda engineering, program säkerhet och arkitektur. Karenska närvarande leder kraven Engineering forskningsområdet för ABB i världen, samt ett projekt för att undersöka mätbara fördelar av GSD (global mjukvaruutveckling) samarbetsverktyg.
  • Praktisk erfarenhet: karenska har över 25 års enastående erfarenhet inom full mjukvarusystem utveckling livscykel, som systemutvecklare och som förvaltare av människor, projekt och produkter. Hennes erfarenhet omfattar stål-, hälso-operationer, flyg, militär, flottan logistik, datanät, telekommunikation och ABB: s kraft-och automationsteknik.
  • Valda Kreditiv: Efter tjänar ett grundutbildningsprogram examen i industriell Operations Research, karenska tjänat en magisterexamen i datavetenskap och samtidigt arbeta heltid. Hon fortsätter att investera sin tid i en stadig ström av teknisk utbildning och kompetensutveckling kurser. Hennes personliga intressen och starka sidor som finns i både forskning och utbyggnad för coaching och stöd Agile Team. Karenska var den första personen att bli både en SEI-auktoriserade Personal Software Process SM Instruktör / Team Software Process SM Coach och en Certified ScrumMaster TM. Valts ut som en deltagare för SEI-Certified PSP Developer beta examen blev hon en av de första 50 människor i världen för att förtjäna denna referens, hon upprätthåller starka kopplingar till den lättrörliga samfundet, och fortsätter att främja flexibla metoder för utveckling inom ABB. Karenska s wiki hemsida och de Agile Team webbplatser skapades i augusti 2003 till offentligt stöd och evangelisera denna inriktning på effektiv blandning smidighet och FROSSBRYTNING. Hon nyligen blev 219th person att underteckna manifestet för Software hantverk.

Vill du veta mer om karenska Smiley bakgrund och erfarenhet? Se om KJS och KJS forskning, hitta henne på LinkedIn, eller e-posta henne vid förnamn i #% agileteams dot $ @ com.